miercuri, 4 decembrie 2013

Iarăși sistemul de sănătate ne oferă „cazuri” relevante de cum știm „noi” să rezolvăm lucrurile ...

http://7est.ro/actualitate/sanatate/item/8718-raed-arafat-a-cerut-suspendarea-managerului-de-la-spitalul-groazei-din-ploiesti.html

De fapt, știți ce vrea să spună articolul ăsta ? Sau cum ar trebui tradus ?
Răspunsul devoalează una din problemele primordiale ale sistemului sanitar românesc: lipsa de autoritate, care este favorizată de modelul administrativ și politic. 
Lipsa de autoritate este accentuată (chiar promovată) de principalul factor de risc pentru acest sistem - intervenția politicului.
Ce treabă are Arafat cu problema asta, ca să găsească el soluții ? El, săracul, spune ceva printre dinți ca să bată șeaua, să priceapă iapa și anume că el doar poate „propune” destituirea. 

Dar, „stăpânul” ce dracu face ? De ce nu-și exercită funcția ? De ce cheamă pe alții să rezolve, sau să găsească soluții la un conflict intern într-o unitate care se află în proprietatea și administrarea sa ? 

De ce ? 
Pentru că sunt politicieni de paie, incompetenți, care nu se pricep, le este frică să-și asume responsabilități, interesați, ... și caracterizările pot continua. În concluzie, sunt POLITICIENI puși să administreze.
De ce să ne mai întrebăm de ce merg lucrurile așa în țara asta ?!! 
Mă îngrozesc când mă gândesc la ce va ieși cu marea descentralizare ... !!!

Niciun comentariu: