vineri, 13 aprilie 2012

POLIŢIA SPITALELOR - Ministerul Sănătăţii înfiinţează direcţia anticorupţie

Ajutorul medical la spital este condiţionat de şpagă? Se va putea reclama acest lucru chiar la Direcţia anticorupţie pe care Ministerul Sănătăţii vrea să o înfiinţeze pe modelul deja existent la Interne. Tot aici vor putea fi reclamate şi cazurile de corupţie din sistemul sanitar. Structura anticorupţie din Sănătate va deveni operaţională prin proiectul european „Buna Guvernare prin Integritate şi Responsabilitate în Sistemul de Sănătate Românesc”, pus în practică cu ajutorul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei. Experţii care vor activa în această nouă structură fac parte dintre specialiştii în audit şi control din cadrul ministerului şi vor avea competenţe în verificarea achiziţiilor publice realizate în sistem, a externalizărilor şi în a altor aspecte din zona plăţilor informale, anunţă Ministerul Sănătăţii.


Off !! Uite de asta n-are ursul coadă !
Uite cum înțelegem noi să reformăm un sistem. Gena mutantă comunisto-KGB-istă își spune cuvântul atunci când vrem să facem ceva. Așa înțelegem noi măsurile de CONTROL (audit, prevenție, corecție) = POLIȚIE - DICTATURĂ !!! Să te ții de-acum panaramă !
În loc să definim corect și să introducem condițiile care pot fi premiza funcționării corecte a sistemului în actualele condiții socio-economice și politice, începem cu finalul, adică ne-apucăm de POLIȚIE. Dar ce va face POLIȚIA asta ? Ce va apăra ea ? Va speria lumea și o va face să se revolte și se va obține exact contrariul: o opoziție totală în fața reformei și ne întoarcem de unde am plecat.
Vă mai amintiți ce am spus câteva mesaje mai înainte ? Despre prețul corect ...
Ce va păzi POLIȚIA asta ? Un preț incorect, atât ca valoare (greu de evaluat acum), dar mai ales stabilit în condiții incorecte ? Chiar dacă am fost criticat, revin la opinia mea: toate lucrurile vor începe să se rezolve atunci când „pe ușa doctorului va fi trecut prețul corect”. Ce înseamnă asta ? Aici e mult de discutat. Unii spun că viața nu este de vânzare. Au dreptate, dar nici alții nu sunt vinovați când unii nu au grijă de viața lor. Atunci de ce alții ar trebui să care niște poveri cărora unora nu le plac ?


Off !! Trebuie să o ducem și pe asta și apoi poate va veni mintea românului cea de pe urmă.

Niciun comentariu: