sâmbătă, 7 aprilie 2012

Cum se poate ajunge la închiderea unui spital.

Procurorii de la DNA Iasi au efectuat perchezitii la Institutul de Boli Cardiovasculare in cautare de documente. • "A fost doar activitate de perchezitie si nimic mai mult", a declarat avocatul Ionel Nechita • Pe langa saci intregi de documente au fost ridicate si calculatoarele Institutului.


E o situație pe care niciodată nu aș fi dorit să am ocazia a o aduce ca și exemplu și argument la afirmațiile mele anterioare și anume de necesitatea stringentă de implementare de urgență în sistemul sanitar și, în particular, în spitale a legităților care guvernează filozofia sistemelor pentru asigurarea calității. 
Vă aduceți aminte de lanțul PDCA (Proiectare - Do (execută) - Control (audit) - Acționează (feed back)). Vă aduceți aminte de faptul că am subliniat că cea mai slabă verigă în sistemul nostru de sănătate este CONTROLUL ? În ce sens control ? În sensul de AUDIT (de orice natură: profesional, financiar, etc.), nu de „POLIȚIE”.
Dacă în procesul de funcționare al spitalului ar fi fost implementat în mod serios un sistem de audit eficient, credeți că mai era nevoie de aceste ridicări penibile de calculatoare, de aceste descinderi rușinoase ? Departe de a învinui pe cineva, dar dacă exista un sistem de audit corespunzător, eventualele greșeli, sau chiar fraude ar fi fost vizibile din fașă și măsurile corective s-ar fi aplicat imediat, eventualele pagube ar fi fost minime și nu am fi fost obligați să asistăm la astfel de situații.
Vă rog comentați.

Niciun comentariu: